Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Misosoppa med lax, tofu & salladslök

En lätt och värmande förrätt eller supérätt med japanska smaker. Lägg till fullkornsbröd med hummus så har du en härlig lunch, perfekt för dig som upptäckt dash-dieten. Men den här soppan passar även dig som vill ha något lättare att äta. Uteslut laxen om du vill äta vegetariskt.

Misosoppa med lax, tofu & salladslök
Misosoppa med lax, tofu & salladslök
Misosoppa med lax, tofu & salladslök
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4 portmisosoppa- på påse
  • 100 gtofu
  • 100 glax- rå, till exempel salma
  • 2 tsksweet chilisås

Till garnering

  • 1salladslök- strimlad
  • 0,5 tsksesamfrön- vita och svarta
  • evwasabi

Gör så här

  1. Tillred misosoppan efter anvisningar på förpackningen.

  2. Skär upp tofun och laxen i små i tärningar och lägg i fyra djupa tallrikar.

  3. Droppa sweet chilisås på laxen.

  4. Häll soppan över lax och tofu.

  5. Strö över strimlad salladslök och sesamfrön.

  6. Servera eventuellt med en klick wasabi om du gillar lite hetta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök