Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Misosoppa extra allt

Misosoppa extra allt är en snabblagad soppa med fullkornsnudlar och grönsaker som kan varieras efter säsong.

Misosoppa extra allt
Misosoppa extra allt
Misosoppa extra allt
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 gfullkornsnudlar
  • 1 lvatten
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 0,5 dlmiso- röd
  • 1 arknoriblad- eller 1 msk sjögräschips (Risbergs)
  • 300 gmangold- eller pak soi
  • 300 grödkål
  • 150 gsockerärter
  • 200 gtofu- mjuk
  • 4skogschampinjoner
  • 100 genokisvamp
  • 1salladslök
  • 1 msksesamfrön- rostade

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Koka upp vatten och buljongtärning. Vispa ner mison. Skär noribladet i strimlor. Halvera pak soi och strimla kålen. Lägg ner noriblad, pak soi, rödkål och sockerärter i buljongen. Lägg på lock och sjud ca 1 minut.

  3. Skär tofun i bitar. Ansa och skär champinjoner och salladslök i skivor. Fördela nudlarna i soppskålar. Lägg i tofu och svamp. Häll på soppan. Garnera med salladslök och sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?