Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Misoramen med tofu

Varm nudelsoppa är perfekt så här års. Denna passar även veganer och vegetarianer.

Misoramen med tofu
Misoramen med tofu
Misoramen med tofu
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 tärninggrönsaksbuljong
  • 4 mskmisopasta- ljus + 1 msk
  • 4 msksoja- ljus + 1/2 msk
  • 250 gsvamp- gärna shiitake
  • 250 gtofu- fast
  • 3 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 250 gramennudlar- eller udon-
  • 250 gpak choi
  • 1 tskvitvinsvinäger- + 1 tsk
  • 0,5 dlrapsolja

Gör så här

  1. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Tillsätt buljongtärning, 4 msk miso, 4 msk soja, svamp  och 1 tsk vinäger. Sjud ca 5 min.

  2. Tärna tofun. Blanda den med 1 msk miso,  1/2 msk soja och 1 tsk vinäger och låt marinera ca 10 min.

  3. Torka av tofun lätt och vänd den i majsstärkelsen. Skaka av och stek i 1/2 dl olja runt om på hög värme till fin färg.

  4. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skär pak choien i mindre bitar och lägg ner i den heta buljongen.

  5. Fördela nudlarna i fyra portionsskålar. Häll över buljongen med svamp och pak choi. Toppa med tofun.

Vad tyckte du om receptet?