Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Misoramen med tofu

Varm nudelsoppa är perfekt så här års. Denna passar även veganer och vegetarianer.

Misoramen med tofuMisoramen med tofuMisoramen med tofu
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 tärninggrönsaksbuljong
  • 4 mskmisopasta- ljus + 1 msk
  • 4 msksoja- ljus + 1/2 msk
  • 250 gsvamp- gärna shiitake
  • 250 gtofu- fast
  • 3 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 250 gramennudlar- eller udon-
  • 250 gpak choi
  • 1 tskvitvinsvinäger- + 1 tsk
  • 0,5 dlrapsolja

Gör så här

  1. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Tillsätt buljongtärning, 4 msk miso, 4 msk soja, svamp  och 1 tsk vinäger. Sjud ca 5 min.

  2. Tärna tofun. Blanda den med 1 msk miso,  1/2 msk soja och 1 tsk vinäger och låt marinera ca 10 min.

  3. Torka av tofun lätt och vänd den i majsstärkelsen. Skaka av och stek i 1/2 dl olja runt om på hög värme till fin färg.

  4. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skär pak choien i mindre bitar och lägg ner i den heta buljongen.

  5. Fördela nudlarna i fyra portionsskålar. Häll över buljongen med svamp och pak choi. Toppa med tofun.

Vad tyckte du om receptet?