Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Misoramen – japansk nudelsoppa

Recept på misoramen – japansk nudelsoppa. Soppa med vitlöksstekt fläsk, färsk spenat och nykokta nudlar. Kan varieras med rester av kyckling, kalkon, salladskål, böngroddar, broccoli eller sockerärter.

Misoramen – japansk nudelsoppaMisoramen – japansk nudelsoppaMisoramen – japansk nudelsoppa
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 gfläskytterfilé
  • 1 msksoja- japansk
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskhonung
  • 2 mskfurikake- + 1 msk, eller sesamfrön
  • 2ägg
  • 1 lvatten
  • 4 portionspåsarmisosoppa- instant
  • 200 gfullkornsnudlar
  • 2 dlsojabönor
  • 70 gspenat- färsk
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Krydda köttet med 2 krm salt och 1 krm peppar. Bryn det runt om i 1 msk smör.  Blanda sojan med pressad vitlök och honung. Bred blandningen på köttet. Rulla köttet i 2 msk furikake och lägg det i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 10–15 min, till 70° innertemperatur.

  2. Koka äggen ca 5 min. Spola dem i kallt vatten. Skala och halvera dem. Koka upp vatten och rör ner innehållet i misopåsarna. Tillsätt nudlarna och koka dem enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner sojabönorna.

  3. Varva nudlarna med spenat i fyra skålar. Skär tunna skivor av köttet. Lägg kött och ägghalvor i skålarna. Häll på misosoppan och garnera med 1 msk furikake.

Vad tyckte du om receptet?