Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Miso- och wasabipasta sätter japansk touch på marinaden, som ger laxen mycket smak efter bara två timmar i kylskåpet.
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Stöt dem i en mortel. Blanda sesamfröna med miso, wasabi och äggulor. Vispa i soja, olja och ingefära.
Lägg laxen i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och marinera i kylen ca 2 timmar.
Sås: Vispa crème fraichen med elvisp tillsammans med wasabi, salt och socker. Vänd i den klippta krassen.
Ta upp laxen ur marinaden och grilla, högt över kolbädden, ca 2 min på varje sida. Pensla laxen med marinad några gånger under grillningen.
Servera laxen med wasabisås.