Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Misomarinerad lax med wasabisås

Miso- och wasabipasta sätter japansk touch på marinaden, som ger laxen mycket smak efter bara två timmar i kylskåpet.

Misomarinerad lax med wasabisåsMisomarinerad lax med wasabisåsMisomarinerad lax med wasabisås
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 8 bitarlaxfilé- med skinn (à 150 g)

Marinad

  • 1 dlsesamfrön
  • 4 påsarmisopasta- (à 18 g)
  • 2 mskwasabipasta
  • 2äggulor
  • 2 msksoja- japansk
  • 2 mskrapsolja
  • 2 mskingefära- färsk riven

Sås

  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 mskwasabipasta
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmströsocker
  • 1 asksmörgåskrasse

Gör så här

  1. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Stöt dem i en mortel. Blanda sesamfröna med miso, wasabi och äggulor. Vispa i soja, olja och ingefära.

  2. Lägg laxen i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och marinera i kylen ca 2 timmar.

  3. Sås: Vispa crème fraichen med elvisp tillsammans med wasabi, salt och socker. Vänd i den klippta krassen.

  4. Ta upp laxen ur marinaden och grilla, högt över kolbädden, ca 2 min på varje sida. Pensla laxen med marinad några gånger under grillningen.

  5. Servera laxen med wasabisås.

Vad tyckte du om receptet?