Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Misomarinerad kyckling

Misomarinerad kyckling blir extra smakrik, saftig och mör med mörk miso. Välj gärna kyckling med skinn. Med rostade sesamfrön blir det mycket smak och arom.

Misomarinerad kyckling
Misomarinerad kyckling
Misomarinerad kyckling
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gkycklingklubbor- benfria, med skinn s k kyckling-steak
  • 1 mskrapsolja

Marinad

  • 3 mskmiso hatcho- röd eller råmiso
  • 1 mskrisvinäger- eller vitvinsvinäger
  • 1 msksoja- japansk
  • 1 mskrapsolja
  • 1 msksesamfrön

Gör så här

  1. Marinad: Blanda miso, vinäger, soja och olja. Lägg kycklingbitarna i en påse och häll på marinaden. Massera kycklingen lätt och marinera den ca 3 timmar eller gärna till nästa dag i kylen. Rosta sesamfröna i torr stekpanna på medelvärme.

  2. Torka av överflödig marinad. Stek kycklingen med skinnsidan ner i oja i en stekpanna. Vänd när den fått fin färg och sänk temperaturen. Passa noga, marinaden gör att den lätt bränns vid. Stek kycklingen ca 10 min, tills den är genomstekt. Strö över sesamfrön.

Vad tyckte du om receptet?