Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Misomarinerad kyckling blir extra smakrik, saftig och mör med mörk miso. Välj gärna kyckling med skinn. Med rostade sesamfrön blir det mycket smak och arom.
Marinad: Blanda miso, vinäger, soja och olja. Lägg kycklingbitarna i en påse och häll på marinaden. Massera kycklingen lätt och marinera den ca 3 timmar eller gärna till nästa dag i kylen. Rosta sesamfröna i torr stekpanna på medelvärme.
Torka av överflödig marinad. Stek kycklingen med skinnsidan ner i oja i en stekpanna. Vänd när den fått fin färg och sänk temperaturen. Passa noga, marinaden gör att den lätt bränns vid. Stek kycklingen ca 10 min, tills den är genomstekt. Strö över sesamfrön.