Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Miso är en sojabönspasta som används till den traditionella japanska misosoppan. Här har i stället lax fått lite japansk smak. Till det ett enkelt mos med lite rostad sesamolja. De flesta mataffärer har en asiatisk avdelning där både sesamolja och miso finns. Misopasta finns i asiatiska specialbutiker.
Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Lägg laxen i en liten ugnsform och häll på marinaden, pensla den runt om. Låt marinera ca 15 min eller medan potatisen kokar. Sätt ugnen på 225°.
Potatismos: Skala och skär potatis i bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt mjölk, sesamolja och salt. Mosa potatisen lite slarvigt med potatisstöt.
Pensla laxbitarna igen med marinaden och sätt in ugnsformen mitt i ugnen ca 8 min. Servera med sallad.