Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Misomarinad till lax

Miso är en sojabönspasta som används till den traditionella japanska misosoppan. Här har i stället lax fått lite japansk smak. Till det ett enkelt mos med lite rostad sesamolja. De flesta mataffärer har en asiatisk avdelning där både sesamolja och miso finns. Misopasta finns i asiatiska specialbutiker.

Misomarinad till laxMisomarinad till laxMisomarinad till lax

Ingredienser

  • 200 glax- skinn- och benfri portionsbitar

Marinad

  • 1 mskmisopasta
  • 1 mskjapansk soja
  • 1 mskfarinsocker
  • 1 mskvatten

Potatismos

  • 350 gpotatis- mjölig sort eller bakpotatis
  • 0,5 dlmjölk- lätt
  • 1 tsksesamolja
  • 1 tsksalt

Tillbehör

  • 50 gsallad- blandad
  • 10 grädisor- skivade

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Lägg laxen i en liten ugnsform och häll på marinaden, pensla den runt om. Låt marinera ca 15 min eller medan potatisen kokar. Sätt ugnen på 225°.

  2. Potatismos: Skala och skär potatis i bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt mjölk, sesamolja och salt. Mosa potatisen lite slarvigt med potatisstöt.

  3. Pensla laxbitarna igen med marinaden och sätt in ugnsformen mitt i ugnen ca 8 min. Servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?