Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Misobräserad fänkål med friterad lök och pepparrot är mjukt och frasigt på samma gång. Fänkålen och quinoan kan göras dagen före servering.
Skala och skiva löken tunt. Lägg den i kallt vatten ca 1 timme.
Ansa fänkålen och ta tillvara dillen. Lägg fänkålen i en kastrull. Häll över vattnet och tillsätt misopasta, vinäger och salt. Koka under lock tills fänkålen är helt mjuk igenom, ca 40 min. Låt kallna i spadet.
Häll av vattnet från löken och torka den på hushållspapper. Blanda den noga med mjölet och låt stå ca 30 min.
Spola quinoan noga i ljummet vatten. Koka den enligt anvisning på förpackningen. Låt quinoan rinna av . Stek den krispig i 1 msk olja.
Hetta upp 5 dl olja till 160°. Fritera löken krispig i oljan. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Skär fänkålen i klyftor. Toppa med friterad lök och riven pepparrot. Avsluta med krispig quinoa och dillen från fänkålen.