Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på små chokladtryfflar med mintsmak. Minidessert för alla chokladälskare. Ljuvligt god till kaffe.
Hacka 200 g mörk choklad och 50 g mjölkchoklad och lägg i en bunke. Koka upp grädde och honung. Häll den varma blandningen över den hackade chokladen och rör till en jämn smet. Tillsätt mintolja.
Ställ tryffelsmeten i kylen ca 2 timmar så att chokladen stelnar.
Ta ut runda kulor ur tryffelsmeten med ett kuljärn eller ta upp bitar med en liten sked och forma till runda kulor.
Smält 50 g mörk choklad och lägg en klick i handflatan. Rulla hastigt en kula i taget i chokladen och sedan i florsocker, så att det bildas ett tunt skal runt om tryffeln.
Förvara i en tät burk med lock i kylen.
*Mintolja finns på apoteket.