Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minttryfflar

Recept på små chokladtryfflar med mintsmak. Minidessert för alla chokladälskare. Ljuvligt god till kaffe.

MinttryfflarMinttryfflarMinttryfflar
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 200 gmörk choklad- mörk (70 %) + 50 g mörk choklad
  • 50 gmjölkchoklad
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 tskhonung
  • 56 dropparmintolja

Garnering

  • 0,5 dlflorsocker

Gör så här

  1. Hacka 200 g mörk choklad och 50 g mjölkchoklad och lägg i en bunke. Koka upp grädde och honung. Häll den varma blandningen över den hackade chokladen och rör till en jämn smet. Tillsätt mintolja.

  2. Ställ tryffelsmeten i kylen ca 2 timmar så att chokladen stelnar.

  3. Ta ut runda kulor ur tryffelsmeten med ett kuljärn eller ta upp bitar med en liten sked och forma till runda kulor.

  4. Smält 50 g mörk choklad och lägg en klick i handflatan. Rulla hastigt en kula i taget i chokladen och sedan i florsocker, så att det bildas ett tunt skal runt om tryffeln.

  5. Förvara i en tät burk med lock i kylen.

  6. *Mintolja finns på apoteket.

Vad tyckte du om receptet?