Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fluffigt goda marshmallows med mintsmak! Har man bara en termometer och elvisp så fixar man snabbt dessa godbitar. Perfekt som påskgodis eller till kalaset.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
Koka ihop socker, vatten och glykos till en temperatur på 140 grader.
Vispa under tiden upp äggvitan till ett fast skum.
Vispa in den heta sockerlagen i äggvispet.
Krama ut vattnet ur gelatinbladen och smält i en kastrull.
Vispa in i äggvispet. Tillsätt pepparmyntsolja och fortsätt vispa tills smeten svalnat, cirka 5-10 minuter.
Sikta majsstärkelse och florsocker i en form (cirka 20 x 20 cm). Häll i smeten och droppa karamellfärg över smeten. Rör snabbt runt färgen med en gaffel för att få ett fint mönster i smeten.
Släta ut smeten med oljad (neutral rapsolja) smörkniv.
Strö över majsstärkelse och florsocker.
Låt stå i rumstemperatur över natten.
Skär eller klipp i små rutor.
Recept från Mitt kök