Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på riktigt goda och friska mintkyssar till jul.
Blanda vatten, florsocker och ättika i en kastrull och koka upp.
Pensla kanterna på insidan av kastrullen så att sockerkristallerna inte fastnar. Koka sedan under lock på medelvärme ca 5 min. Sockerlagen ska kokas till mjukt kulprov (termometern visar 118°).
Låt sockerlagen svalna under lock ca 10 min. Tillsätt pepparmyntsoljan.
Arbeta massan slät, smidig och ganska fast med en gaffel.
Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten och rör massan seg och tjockflytande.
Spritsa eller klicka ut femkronors stora klickar av massan på en bakpappersklädd plåt. Låt svalna och stelna.
Smält chokladen och spritsa en klick mitt i varje mintkyss.