Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mintkyssar till påsk - recept på "stekta ägg"

Påskgodis som ser ut som stekta ägg - en variant på klassiska mintkyssar. Enkla att göra och supergoda. Ett fint inslag på en påskbuffé - och svåra att motstå. Hemlagat godis när det är som bäst!

Vill man bara ha gula ägg får man köpa ungefär tre påsar Nonstop för att det ska räcka till alla mintkyssar.

Mintkyssar till påsk - recept på "stekta ägg"Mintkyssar till påsk - recept på "stekta ägg"Mintkyssar till påsk - recept på "stekta ägg"
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 6 dlströsocker
  • 2 dlvatten
  • 2 mskglukos
  • 10 dropparpepparmyntsolja
  • 50 gchoklad- smält
  • 30Nonstop

Gör så här

  1. Smält socker, vatten och glukos i en kastrull. Koka till en temperatur på 120 grader.

  2. Häll sockerlagen i en oljad (neutral rapsolja) rostfri skål. Låt den svalna cirka 10 minuter.

  3. Sätt skålen över kokande vatten och rör i pepparmyntsolja. Rör tills smeten tjocknar och blir grumligt vit. Om smeten stelnar och blir svår att jobba med kan man tillsätta lite vatten och värma över vattenbad för att få en rinnig smet igen!

  4. Klicka ut små rundlar på bakplåtspapper och låt stelna.

  5. Smält chokladen och klistra fast Nonstop på mintkyssarna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök