Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mintchokladtryffel – recept

Recept på lättlagad mintchokladtryffel. Vill man variera smaksättningen är det gott med rivet apelsinskal, havssalt, citronskal, konjak eller pepparkakskryddor i tryffeln! Pepparmyntsolja går att hitta på apoteket.

Mintchokladtryffel – recept
Mintchokladtryffel – recept
Mintchokladtryffel – recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 450 gmörk choklad- 70 procent
  • 3 dlvispgrädde
  • 12 dropparpepparmyntsolja
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • kakao

Gör så här

  1. Finhacka chokladen och häll i en skål.

  2. Koka upp grädden och häll över chokladen tillsammans med pepparmyntsoljan. Låt stå cirka 3 minuter utan att röra.

  3. Rör till en slät tryffelkräm tillsammans med klickar av smör.

  4. Låt svalna i rumstemperatur och ställ sedan in i kyl cirka 1 timme.

  5. Tag fram och rulla till runda tryfflar. Rulla i kakao.

  6. Förvara i kyl.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök