Köp-tips! Bonniers stora bakbok
Billigare för våra prenumeranter - köp boken här
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mint har en speciell förmåga att lyfta och lätta upp mörk choklad. I den bästa av världar möts de trogna smakkompisarna, som här, i en saftig och lite seg tårta. Mintchokladtårtan med After Eight blir godare för varje dag den står i kylen.
Sätt ugnen på 175°. Smält smör, choklad och After Eight i en kastrull och låt svalna.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner chokladsmöret. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
Klä bottnen på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Kakan är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten när man skakar formen. Låt svalna och låt kakan stå kvar i formen.
Smält smör, grädde och After Eight till glasyren. Smaksätt med pepparmintsolja.
Häll glasyren över kakan. Låt stelna i kylen 2-3 timmar. Lossa kakan från formen med hjälp av en kniv och garnera med After Eight runt kanten och mynta. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.
Billigare för våra prenumeranter - köp boken här