Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mintchokladpaj med hallon - recept

Drömgod chokladpaj smaksatt med pepparmyntsolja. Garnera med vispad grädde och hallon.

Elisabeth Johansson
Mintchokladpaj med hallon - recept
Mintchokladpaj med hallon - recept
Mintchokladpaj med hallon - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

    Botten

    • 125 gsmör
    • 200 gmandelmjöl
    • 2 mskkakao

    Chokladmousse

    • 150 gmörk choklad- sockerfri
    • 3ägg
    • 2 msksötströ
    • pepparmyntsolja- några droppar

    Chokladganasch

    • 100 gmörk choklad- sockerfri
    • 1 dlvispgrädde
    • 1 tsksmör- mjukt

    Till garnering

    • 2 dlgrädde- vispad
    • hallon
    • kakao

    Gör så här

    1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Smält smöret, häll det i en skål och rör i mandelmjöl och kakao.

    3. Fodra en pajform, 20-22 centimeter i diameter.

    4. Grädda pajen mitt i ugnen i 8-12 minuter. Låt svalna.

    5. Chokladmousse: Hacka och smält chokladen i ett vattenbad.

    6. Separera äggen. Vispa upp äggulorna med lättströ till ett ljust fluffigt skum.

    7. Vispa upp äggvitorna i en separat skål.

    8. Ta av chokladen från värmen och vänd ner äggulsmeten. Vänd sedan hastigt i äggvitan och pepparmyntsoljan.

    9. Bred ut chokladmoussen i pajskalet, sätt in pajen i kylen under tiden du gör ganaschen.

    10. Chokladganasch: Hacka chokladen och lägg den i en skål, koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills alla choklad smält. Rör i smöret.

    11. Bred ganaschen över pajen.

    12. Servering: Vispa grädden och forma till ägg och lägg på pajen. Lägg på hallon och pudra över kakao.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök