Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Drömgod chokladpaj smaksatt med pepparmyntsolja. Garnera med vispad grädde och hallon.
Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret, häll det i en skål och rör i mandelmjöl och kakao.
Fodra en pajform, 20-22 centimeter i diameter.
Grädda pajen mitt i ugnen i 8-12 minuter. Låt svalna.
Chokladmousse: Hacka och smält chokladen i ett vattenbad.
Separera äggen. Vispa upp äggulorna med lättströ till ett ljust fluffigt skum.
Vispa upp äggvitorna i en separat skål.
Ta av chokladen från värmen och vänd ner äggulsmeten. Vänd sedan hastigt i äggvitan och pepparmyntsoljan.
Bred ut chokladmoussen i pajskalet, sätt in pajen i kylen under tiden du gör ganaschen.
Chokladganasch: Hacka chokladen och lägg den i en skål, koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills alla choklad smält. Rör i smöret.
Bred ganaschen över pajen.
Servering: Vispa grädden och forma till ägg och lägg på pajen. Lägg på hallon och pudra över kakao.
Recept från Mitt kök