Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Polkaflarnet ger ett härligt crunch som gör sig bra till moussen.
Hacka chokladen och smält den i en skål över vattenbad eller i mikro. Låt den svalna en stund. Rör sedan ner äggulorna, en i taget. Vispa ner florsocker.
Vispa vispgrädden medelfast.
Vänd ner den i chokladen, lite i taget, och fördela sedan moussen i portionsskålar. Låt dem stå i kylskåp i minst 2 tim.
Polkaflarn: Sätt ugnen på 220 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner strösocker och sirap och låt det sjuda tills sockret smält. Ta kastrullen från värmen och vispa ner vetemjölet. Krossa polkagrisarna i en mortel och vänd ner hälften av krosset i smeten. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda flarnet i nedre delen av ugnen i 5 min.
Ta ut plåten, strö över resten av krosset (spara ev lite till servering) och låt det kallna. Vid servering, strö över polkagriskrosset och toppa moussen med brutna flarnbitar.