Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mintchokladmousse med polkaflarn

Polkaflarnet ger ett härligt crunch som gör sig bra till moussen.

Mintchokladmousse med polkaflarn
Mintchokladmousse med polkaflarn
Mintchokladmousse med polkaflarn
Foto: Fotograf Åsa Swanberg // BMB

Ingredienser

  • 125 gmintchoklad- 70 procent
  • 2äggulor
  • 3 mskflorsocker
  • 3 dlvispgrädde

Polkaflarn

  • 50 gsmör
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5 dlljus sirap
  • 1 dlvetemjöl
  • 10polkagrisar

Gör så här

  1. Hacka chokladen och smält den i en skål över vattenbad eller i mikro. Låt den svalna en stund. Rör sedan ner äggulorna, en i taget. Vispa ner florsocker.

  2. Vispa vispgrädden medelfast.

    Vänd ner den i chokladen, lite i taget, och fördela sedan moussen i portionsskålar. Låt dem stå i kylskåp i minst 2 tim.

  3. Polkaflarn: Sätt ugnen på 220 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner strösocker och sirap och låt det sjuda tills sockret smält. Ta kastrullen från värmen och vispa ner vetemjölet. Krossa polkagrisarna i en mortel och vänd ner hälften av krosset i smeten. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda flarnet i nedre delen av ugnen i 5 min.

  4. Ta ut plåten, strö över resten av krosset (spara ev lite till servering) och låt det kallna. Vid servering, strö över polkagriskrosset och toppa moussen med brutna flarnbitar.

Vad tyckte du om receptet?