Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den är glassen är en dröm för alla mintchokladälskare. Den nästan magiska chokladsåsen stelnar när den kommer i kontakt med den kalla glassen och bildar krispiga skivor i glassen men smälter sedan underbart i munnen.
Koka upp grädde och mjölk i en kastrull.
Vispa äggulor, socker och vaniljpulver pösigt. Häll den heta gräddmjölken över äggulepöset under vispning. Häll därefter tillbaka smeten i kastrullen.
Sjud smeten under omrörning tills den tjocknar, ca 84°. Låt kallna i kallt vattenbad. Rör i pepparmyntolja och hushållsfärg. Ställ in smeten i kylen i ca 2 tim.
Häll glassmeten i en glassmaskin och frys tills den är fast.
Chokladsås: Smält choklad och kokosfett i mikron. Låt såsen svalna.
Bred ut lite av glassen i botten på en frysbar bunke. Ringla över lite chokladsås och upprepa processen tills all glass är i bunken. Ställ in glassen i -frysen i ca 2 tim så att den är genomfryst.
Skopa upp glassen i våffelstrutar eller servera i skålar.