Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mintchokladglass

Den är glassen är en dröm för alla mintchokladälskare. Den nästan magiska chokladsåsen stelnar när den kommer i kontakt med den kalla glassen och bildar krispiga skivor i glassen men smälter sedan underbart i munnen.

MintchokladglassMintchokladglassMintchokladglass
Foto: ANnna Kern

Ingredienser

  • 4 dlvispgrädde
  • 4 dlmjölk
  • 5äggulor
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 krmvaniljpulver- äkta
  • 6 dropparpepparmintolja
  • 1 tskgrön hushållsfärg

Chokladsås

  • 150 gmörka chokladknappar- (54 %)
  • 3 mskkokosfett

Tillbehör

  • våffelstrutar

Gör så här

  1. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull.

  2. Vispa äggulor, socker och vaniljpulver pösigt. Häll den heta gräddmjölken över äggulepöset under vispning. Häll därefter tillbaka smeten i kastrullen.

  3. Sjud smeten under omrörning tills den tjocknar, ca 84°. Låt kallna i kallt vattenbad. Rör i pepparmyntolja och hushållsfärg. Ställ in smeten i kylen i ca 2 tim.

  4. Häll glassmeten i en glassmaskin och frys tills den är fast.

  5. Chokladsås: Smält choklad och kokosfett i mikron. Låt såsen svalna.

  6. Bred ut lite av glassen i botten på en frysbar bunke. Ringla över lite chokladsås och upprepa processen tills all glass är i bunken. Ställ in glassen i -frysen i ca 2 tim så att den är genomfryst.

  7. Skopa upp glassen i våffelstrutar eller servera i skålar.

Vad tyckte du om receptet?