Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mintchokladbollar med god mix av mint och mörk och vit choklad. Krossade polkagrisar ger knaprighet.
Vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt kakao, havregryn och pepparmyntsolja. Blanda till en fast smet.
Rulla smeten till 12 bollar. Ställ dem i kylen. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Stöt polkagrisarna i mortel och blanda dem med kokos.
Doppa och rulla bollarna i choklad. Chokladen ska täcka, men det ska inte vara ett för tjockt lager. Använd händerna eller en sked. Rulla dem i polkagrisströsslet. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna i kylen ca 30 min. Förvara kallt och lufttätt.