Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mintchokladbollar

Recept på mintchokladbollar med god mix av mint och mörk och vit choklad. Krossade polkagrisar ger knaprighet.

Mintchokladbollar
Mintchokladbollar
Mintchokladbollar
Chokladbollar med mintsmak Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlströsocker
  • 4 mskkakao
  • 4 dlhavregryn
  • 10 dropparpepparmyntsolja- (ca 1 krm)

Garnering

  • 150 gvit choklad
  • 20polkagrisar
  • 1,5 dlkokosflingor

Gör så här

  1. Vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt kakao, havregryn och pepparmyntsolja. Blanda till en fast smet.

  2. Rulla smeten till 12 bollar. Ställ dem i kylen. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Stöt polka­grisarna i mortel och blanda dem med kokos.

  3. Doppa och rulla bollarna i choklad. Chokladen ska täcka, men det ska inte vara ett för tjockt lager. Använd händerna eller en sked. Rulla dem i polkagrisströsslet. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna i kylen ca 30 min. Förvara kallt och lufttätt.

Vad tyckte du om receptet?