ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kolapaj med polkagrismaräng. Den här mintchoklad- och polkagrispajen är söt och mäktig och räcker till många. Skär den därför i tunna skivor.
Sätt ugnen på 200°. Blanda mjöl, smör och socker. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila i en plastpåse i kylen ca 20 min.
Kavla ut degen och lägg den i en pajform, 22 cm i diameter. Jämna till kanten med en kniv och nagga med en gaffel. Sätt formen i frysen ca 20 min. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna.
Mintchokladkola: Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Rör om och sjud till 120°. Häll smeten i pajskalet och låt stelna.
Italiensk maräng: Häll äggvitorna i en torr och ren bunke. Koka socker och vatten till 121°. Vispa äggvitorna till ett fast skum när sockerlagen är 110°. Häll sockerlagen över äggvitorna i en tunn stråle och vispa på högsta hastighet 2–3 min. Sänk hastigheten och vispa tills marängsmeten svalnat.
Sätt en tyll med runt munstycke, 7–8 mm, i en engångsspritspåse. Pensla streck med hushållsfärgen med jämna mellanrum på insidan av spritspåsen. Fyll i marängsmeten och spritsa toppar på pajen. Krossa polkagrisarna och strö över.
ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.