Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mintägg. Var snabb när du tillsätter pepparmyntsoljan så att inte smeten hinner stelna. Till mint-äggen behöver du en termometer!
Blanda vatten, socker och glykossirap i en kastrull. Låt koka till 121°.
Tillsätt pepparmyntsoljan och rör om tills smeten blir grumlig. Vänta inte för länge, då blir sme-ten för tjock och stelnar.
Klicka upp smeten i små runda klickar, ca 2 cm i diameter, på plåtar med bakplåtspapper. Låt stelna.
Hacka chokladen och smält den i en bunke över vattenbad. Doppa mintknapparna i chokladen och lägg på plåten med bakplåtspapper. Toppa med en Nonstop. Låt stelna i kyl. Förvara kallt.