Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mintägg

Recept på mintägg. Var snabb när du tillsätter ­pepparmyntsoljan så att inte smeten hinner stelna. Till ­mint-äggen behöver du en termometer!

Mintägg
Mintägg
Mintägg
Recept på mintägg Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 dlvatten
  • 3 dlflorsocker
  • 1 mskglykossirap
  • 5 dropparpepparmyntsolja
  • 200 gvit choklad
  • 30Nonstop chokladgodis- gula

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker och glykossirap i en kastrull. Låt koka till 121°.

  2. Tillsätt pepparmyntsoljan och rör om tills smeten blir grumlig. Vänta inte för länge, då blir ­sme-ten för tjock och stelnar.

  3. Klicka upp smeten i små runda klickar, ca 2 cm i diameter, på ­plåtar med bakplåtspapper. Låt stelna.

  4. Hacka chokladen och smält den i en bunke över vattenbad. Doppa mintknapparna i chokladen och lägg på plåten med bakplåtspapper. Toppa med en Nonstop. Låt stelna i kyl. Förvara kallt.

Vad tyckte du om receptet?