Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snabblagad kimchi

Recept på Minnas snabbkimchi. Kimchi är i originalet en koreansk sidorätt. Det här är en snabbare och enklare variant, med en ­vietnamesisk touch. Serveras tillsammans med all asiatisk mat. Ett enkelt komplement som ­lyfter de flesta rätter.

Snabblagad kimchi
Snabblagad kimchi
Snabblagad kimchi
Recept på Minnas snabbkimchi. Foto: Lina Eidenberg Adamo

Ingredienser

  • 8salladsblad- från salladskål, stora (350 g)
  • 0,5gurka
  • 1morot- stor
  • 2 tsksalt
  • limeblad

Marinad

  • 2vitlöksklyftor
  • 1 bitingefära- 3 cm (ca 35 g)
  • 2thaichili- röda
  • 3 mskströsocker
  • 2 mskfisksås- asiatisk
  • 2 mskvitvinsvinäger

Gör så här

  1. Skär salladsbladen i 2 cm -breda bitar. Skala gurka och morot. Halvera gurkan på längden, gröp ur kärnhuset och skiva gurkan.

  2. Skär moroten i 3–4 bitar. Skär små trekanter runt hela morotsbiten. Skiva dem.

  3. Blanda kål, gurka, morot och salt. Täck med plastfolie och ställ i kylen ca 3 timmar för att grönsakerna ska bli krispiga.

  4. Skölj grönsakerna i ett durkslag. Krama ur dem ordentligt med händerna. Lägg grönsaker och limeblad i en väl renjord burk med lock.

  5. Marinad: Skala vitlök och ingefära. Lägg vitlök, ingefära, chili, socker, fisksås och vinäger i en mixer och mixa slätt.  Blanda marinaden med grönsakerna och sätt locket på burken.

  6. Låt kimchin stå i kylen ca 8 timmar. Ju längre tid desto smakrikare blir den. Håller ca 2 veckor i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av: Minna Tran