Recept av: Minna Tran
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på Minnas snabbkimchi. Kimchi är i originalet en koreansk sidorätt. Det här är en snabbare och enklare variant, med en vietnamesisk touch. Serveras tillsammans med all asiatisk mat. Ett enkelt komplement som lyfter de flesta rätter.
Skär salladsbladen i 2 cm -breda bitar. Skala gurka och morot. Halvera gurkan på längden, gröp ur kärnhuset och skiva gurkan.
Skär moroten i 3–4 bitar. Skär små trekanter runt hela morotsbiten. Skiva dem.
Blanda kål, gurka, morot och salt. Täck med plastfolie och ställ i kylen ca 3 timmar för att grönsakerna ska bli krispiga.
Skölj grönsakerna i ett durkslag. Krama ur dem ordentligt med händerna. Lägg grönsaker och limeblad i en väl renjord burk med lock.
Marinad: Skala vitlök och ingefära. Lägg vitlök, ingefära, chili, socker, fisksås och vinäger i en mixer och mixa slätt. Blanda marinaden med grönsakerna och sätt locket på burken.
Låt kimchin stå i kylen ca 8 timmar. Ju längre tid desto smakrikare blir den. Håller ca 2 veckor i kylen.
Recept av: Minna Tran