Recept: Allt om Mats redaktion
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på minivörtbröd. Servera bröden i behändigt miniformat. Formarna finns att köpa i köksbutiker.
Smula jästen i en bunke. Tillsätt portern. Rör tills jästen lösts upp.Tillsätt must, rågsikt, vetemjöl, smör, olja, sirap och kryddor.
Arbeta degen smidig, ca 15 min i hushållsmaskin. Degen ska vara lite kladdig. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare ca 2 min. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
Ta upp degen och arbeta den smidig. Forma till avlånga bullar, ca 70 g. Lägg i smorda små formar. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Snitta eventuellt med vass kniv och sätt in bröden mitt i ugnen. Grädda bröden 13–15 min, till 98° innertemperatur. Ta ut och låt svalna 2–3 min. Ta bröden ur formarna och låt kallna på galler.
Recept: Allt om Mats redaktion