Recept av Jennie Benjaminsson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på minitacos med citronrostade grönsaker och srirachamajonnäs. Små friterade tortillabröd fylls med ugnsrostade grönsaker.
Citronrostade grönsaker: Sätt ugnen på 225°. Skala morötterna. Ansa grönsakerna. Skär allt i små bitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.
Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och blanda med olja, citronskal och -saft, chiliflakes och salt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Grovhacka koriandern och blanda med grönsakerna.
Stansa ut 10–12 små rundlar, ca 4 cm i diameter, ur varje tortillabröd. Hetta upp oljan i en hög kastrull till 180°. Fritera bröden i oljan tills de är gyllenbruna och krispiga på båda sidor, ca 2 min. Ta upp bröden med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Srirachamajonnäs: Blanda majonnäs och srirachachilisås till en slät sås.
Fördela ca 2 msk av grönsakerna på tortillabröden. Lägg en klick srirachamajonnäs på varje och garnera med koriander.
Recept av Jennie Benjaminsson