Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minitacos med citronrostade grönsaker och srirachamajonnäs

Recept på minitacos med citronrostade grönsaker och srirachamajonnäs. Små friterade tortillabröd fylls med u­gnsrostade grönsaker.

Minitacos med citronrostade grönsaker och srirachamajonnäs
Minitacos med citronrostade grönsaker och srirachamajonnäs
Minitacos med citronrostade grönsaker och srirachamajonnäs
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 3tortillabröd- stora
  • 3 dlsolrosolja- -4

Citronrostade grönsaker

  • 2morötter- små
  • 200 gbroccoli
  • 200 gblomkål
  • 100 gzucchini- gul eller grön
  • 1citron
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tskchiliflakes
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 krukakoriander

Srirachamajonnäs

  • 1,5 dlmajonnäs
  • 2 msksrirachasås

Garnering

  • 0,5 krukakoriander

Gör så här

  1. Citronrostade grönsaker: Sätt ugnen på 225°. Skala morötterna. Ansa grönsakerna. Skär allt i små bitar. Skölj citronen noga i ljummet  vatten. Riv skalet och pressa ut saften.

  2. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och blanda med olja, citronskal och -saft, chiliflakes och salt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Grovhacka koriandern och blanda med grönsakerna.

  3. Stansa ut 10–12 små rundlar, ca 4 cm i diameter, ur varje tortillabröd. Hetta upp oljan i en hög kastrull till 180°. Fritera bröden i oljan tills de är gyllenbruna och krispiga på båda sidor, ca 2 min. Ta upp bröden med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

  4. Srirachamajonnäs: Blanda majonnäs och srirachachilisås till en slät sås.

  5. Fördela ca 2 msk av grönsakerna på tortillabröden. Lägg en klick srirachamajonnäs på varje och garnera med koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Jennie Benjaminsson