Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Om du inte tål mandel så är vaniljkräm ett perfekt alternativ till mandelmassa. Dessa söta minisemlor är dessutom toppade med en god hallongrädde. Baka och njut!
Fördeg: Rör ut jästen med lite av mjölken i en bunke. Blanda i resten av mjölken, vetemjöl, strösocker och kardemumma. Arbeta degen i 5 min i maskin eller 10 min för hand. Låt degen jäsa under bakduk
i ca 30 min
Deg: Tillsätt vetemjöl, salt, smör och ägg till fördegen och arbeta degen tills den är glansig och släpper bunkens kanter. Låt den
jäsa under bakduk i ytterligare ca 30 min.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i ca 30 bitar. Rulla dem till runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 1 ½ tim. Sätt ugnen på 200 grader
Grädda bullarna mitt i ugnen i 6–8 minuter. Låt dem svalna under bakduk.
Vaniljkräm: Vispa grädde, äggulor, potatismjöl och strösocker i en rostfri kastrull. Värm det försiktigt under vispning tills krämen tjocknar, utan att det börjar koka. Ta kastrullen från värmen och fortsätt att
vispa tills krämen har kallnat. Vispa i vaniljsockret.
Hallongrädde: Vispa grädden tillsammans med florsockret. Sila av
vätskan från hallonen om du använder frysta. Om du använder färska kan du mosa dem lite. Vänd försiktigt ner hallonen i grädden.
Skär av toppen på bullarna och gröp ur lite av inkråmet. Fyll dem med vaniljkräm och hallongrädde och sätt på locket. Sikta över florsocker.