Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minisemlor med karamellgrädde

För den som tycker om lite med gott! Små söta semlor med karamellgrädde.

Minisemlor med karamellgrädde
Minisemlor med karamellgrädde
Minisemlor med karamellgrädde
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2,5 dlmjölk
  • 25 gjäst för söta degar- (½ paket )
  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 2 krmsalt
  • 1 tskkardemummakärnor- stötta
  • 1 dlströsocker
  • 8 dlvetemjöl- cirka
  • 1 tskbakpulver

Till pensling

  • 1ägg
  • 0,25 krmsalt

Fyllning

  • 200 gmandelmassa
  • 0,5 dlvispgrädde
  • inkråm från bullarna

Till garnering

  • 3 dlvispgrädde
  • 1,5 dlkaramelliserad kondenserad mjölk- dulce de leche
  • florsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i en degbunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt smör i klickar, salt, kardemumma, socker och nästan allt mjöl blandat med bakpulver. Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunken, cirka 10 minuter i köksmaskin. Låt jäsa under bakduk, cirka 40 minuter.

  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen och rulla ut till längder. Dela dem i 16 bitar vardera och rulla dem till små runda bollar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt de jäsa under bakduk, cirka 30 minuter. Värm ugnen till 250 grader.

  3. Pensla bullarna med uppvispat ägg med en nypa salt. Grädda dem i mitten av ugnen, cirka 6 minuter. Låt bullarna kallna på bakgaller under bakduk.

  4. Skär av ett litet lock på varje bulle och gröp ur lite av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa och ovispad grädde. Fyll bullarna med blandningen.

  5. Vispa grädden tjock och blanda med karamelliserad kondenserad mjölk, dulce de leche. Spritsa karamellgrädde på toppen. Lägg på lock och sikta över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök