Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
För den som tycker om lite med gott! Små söta semlor med karamellgrädde.
Smula jästen i en degbunke, tillsätt mjölken och rör tills jästen löst sig. Tillsätt smör i klickar, salt, kardemumma, socker och nästan allt mjöl blandat med bakpulver. Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunken, cirka 10 minuter i köksmaskin. Låt jäsa under bakduk, cirka 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen och rulla ut till längder. Dela dem i 16 bitar vardera och rulla dem till små runda bollar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt de jäsa under bakduk, cirka 30 minuter. Värm ugnen till 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg med en nypa salt. Grädda dem i mitten av ugnen, cirka 6 minuter. Låt bullarna kallna på bakgaller under bakduk.
Skär av ett litet lock på varje bulle och gröp ur lite av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa och ovispad grädde. Fyll bullarna med blandningen.
Vispa grädden tjock och blanda med karamelliserad kondenserad mjölk, dulce de leche. Spritsa karamellgrädde på toppen. Lägg på lock och sikta över florsocker.
Recept från Mitt kök