Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Semlor, små. Vi har smaksatt degen med stötta kardemummakärnor och fyllt de små bullarna med sötsyrliga äpplen och calvados. Minisemlor som är försvinnande goda.
Sätt ugnen på 250°. Smält smöret och häll i mjölken. Ljumma till 37°.
Smula ner jästen i en degbunke eller hushållsassistent. Tillsätt degspad, salt, socker och ägg. Blanda i hjorthornssalt, kardemumma och mjöl lite i taget och rör eller kör tills degen är smidig och blank. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Arbeta degen ytterligare på bakbord. Baka ut till runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min. Låt bullarna kallna på galler under bakduk.
Fyllning: Skala och tärna äpplena. Blanda äppeltärningar, socker och citronsaft i en kastrull. Koka ihop till en puré så att all vätska kokat in. Tillsätt calvados och koka 1–2 min. Vispa grädden.
Skär av toppen på semlan. Fördela fyllningen i bullarna och klicka på grädden. Pudra över florsocker.