Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Unna dig en testund med ljumma scones toppade med en sötsyrlig vinbärscurd.
Vinbärscurd: Skölj bären och låt dem rinna av. Passera bären i en trådsil. Tryck och dra med en slev och pressa ur bärpurén, cirka 1 1/2 deciliter.
Koka upp bärpurén med strösockret i en kastrull. Låt svalna något. Rör ner äggulorna och vispa hela tiden på svag värme tills krämen blir tjock. Ta kastrullen från värmen. Skär kallt smör i kuber och vispa in det i curden.
Häll upp vinbärscurden i glasburkarna och låt dem kallna i kylen. Förvara dem i kylen.
Scones: Värm ugnen till 225 grader. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, salt, strösocker och bakpulver i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt yoghurt och arbeta snabbt ihop till en deg.
Ta upp degen och lägg i en spritspåse. Klicka ut i valnötsstora klickar i småbrödsformar eller på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt dem svalna något på bakgaller. Ät dem ljumma med vinbärscurd och en klick vispad crème fraiche till en kopp te.
Recept från Mitt kök