Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera scones direkt ur ugnen, de är allra godast nybakade.
Jordgubbssylt: Snoppa jordgubbarna och halvera dem om du använder färska. Dela vaniljstången. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.
Blanda jordgubbar, vaniljstång, limeskal, limesaft och socker i en kastrull. Koka upp och sjud sylten ca 30 min, tills den nått 105°. Häll upp i en väl rengjord burk och sätt på locket. Förvara sylten svalt.
Scones: Sätt ugnen på 225°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tärna smöret och finfördela det med fingertopparna i mjölblandningen. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Grovhacka nötterna. Blanda ner vaniljfrön och nötter i smulet.
Vispa ihop ägget med mjölken och häll över smulet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna på galler.
Servera sconesen med jordgubbssylt och vispad grädde.