Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Miniscones med saffran och fikon

Du kan baka minisconesen i vanliga muffinsformar, men grädda då några minuter längre.

Miniscones med saffran och fikon
Miniscones med saffran och fikon
Miniscones med saffran och fikon
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 8fikon- torkade, klippta i småbitar
  • 50 gsmör- smält
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 1,5 mskhonung- flytande
  • 1 påsesaffran- (1/2 g)
  • 2 dlmjölk
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Hacka fikonen i bitar. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser samt fikon i en skål.

  3. Tillsätt smör och mjölk och blanda snabbt ihop till en deg.Fördela degen i 24 dubbla småbrödsformar ställda på en plåt.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt sconesen svalna och servera ljumna eller rumstempererade. Scones bör ätas samma dag som de bakas men går även bra att frysa.

Vad tyckte du om receptet?