Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Miniscones med clementincurd passar perfekt till en kopp te. Curden är också god på rostat bröd eller som fyllning, blandad med vispgrädde, i en tårta.
Curd: Skölj clementinerna i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 dl saft. Blanda clementinsaft, äggulor, socker och citronsaft i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat.
Ta kastrullen åt sidan och tillsätt smöret i små klickar. Rör kraftigt så att smöret smälter. Blanda i clementinskalet och låt curden kallna. Låt stå i kylen fram till servering.
Scones: Sätt ugnen på 250°. Skölj clementinen i ljummet vatten. Riv skalet.
Blanda clementinskal, mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en smulig deg. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg.
Kavla ut degen till en ca 3 cm tjock platta. Ta ut rundlar ur degen med ett mått eller ett litet glas, ca 5 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla rundlarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna under bakduk på galler.
Servera minisconesen med clementincurd till en kopp te.