Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minirårakor med rökt lax och smetana


Stek små frasiga rårakor och toppa med rökt lax, smetana och dill.

Minirårakor med rökt lax och smetana
Minirårakor med rökt lax och smetana
Minirårakor med rökt lax och smetana

FOTOGRAF ANN-CHARLOTTE FÄGERLIND

Ingredienser

  • 23 medelstorapotatisar
  • 0,5 tsksalt
  • 100 glax- rökt i skivor
  • 1 dlsmetana
  • peppar- nymald
  • dill

Gör så här

  1. Riv potatisen grovt och blanda med salt. Forma till små plättar och stek i rikligt med smör på medelhög värme, tills rårakorna är gyllene och frasiga i kanten. Låt svalna på hushållspapper.

  2. 2 Skär laxen i 12 bitar. Klicka smetana på rårakorna och toppa med lax. Peppra en aning och garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök