Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En modern variant på den klassiska räkcocktailen med en smakrik rotfrukscrème i stället för majonnäs.
Skala räkorna och ställ kallt.
Skala och finhacka löken. Skala och skär sötpotatis i små kuber. Fräs lök och sötpotatis i olivolja ca 2 min.
Krossa lagerbladen i en mortel. Låt dem och pepparkornen fräsa med i rotfrukterna ca 1 minut.
Häll på vatten så att det täcker. Tillsätt salt och vinäger. Koka mjukt under lock ca 10 min. Låt rinna av men spara kokspadet att späda med.
Mixa till en slät puré och låt svalna. Späd med kokspadet till lagom fast kräm. Rör i olivolja och pressad citron. Smaka av med salt och peppar.
Lägg en klick rotfruktscrème i varje glas. Lägg på en klick yoghurt och toppa med räkor, fint strimlad rosésallad och cocktailkapris.