Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Miniquiche med gruyère och knaprigt sidfläsk

Recept på miniquiche med gruyère och knaprigt sidfläsk. Små ostpajer med salt topping görs enkelt med färdig pajdeg. Kan förberedas och värmas i ugn.

Miniquiche med gruyère och knaprigt sidfläskMiniquiche med gruyère och knaprigt sidfläskMiniquiche med gruyère och knaprigt sidfläsk
Recept på miniquiche med gruyère och knaprigt sidfläsk. Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 rullepajdeg- färdig (250 g)
  • 2gula lökar
  • 1 msksmör
  • 150 ggruyère
  • 3ägg
  • 3 dlmjölk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 200 gsidfläsk- rimmat
  • 1 knipparädisor
  • 2stjälkselleristänger
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 mskäppelcidervinäger
  • 50 grucola

Gör så här

  1. Rulla ut degen och stansa ut rundlar, ca 7 cm i diameter. Täck små smorda ugnssäkra formar med degen och tryck till längs kanterna. Ställ formarna på en plåt. 

  2. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken tunt. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna. Fördela löken i formarna. Riv osten grovt på -rivjärn och strö den över löken.

  3. Vispa ägg, mjölk, salt och peppar och häll äggstanningen i formarna. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat och pajerna fått fin färg, ca 25 min. Ta ut och låt svalna. 

  4. Strimla fläsket och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. 

  5. Ansa och hyvla rädisorna tunt, gärna på mandolin. Finstrimla sellerin. Blanda ihop med olja, vinäger och rucola. Toppa pajerna med sallad och sidfläsk. 

Vad tyckte du om receptet?