Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på miniquiche med gruyère och knaprigt sidfläsk. Små ostpajer med salt topping görs enkelt med färdig pajdeg. Kan förberedas och värmas i ugn.
Rulla ut degen och stansa ut rundlar, ca 7 cm i diameter. Täck små smorda ugnssäkra formar med degen och tryck till längs kanterna. Ställ formarna på en plåt.
Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken tunt. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna. Fördela löken i formarna. Riv osten grovt på -rivjärn och strö den över löken.
Vispa ägg, mjölk, salt och peppar och häll äggstanningen i formarna. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat och pajerna fått fin färg, ca 25 min. Ta ut och låt svalna.
Strimla fläsket och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
Ansa och hyvla rädisorna tunt, gärna på mandolin. Finstrimla sellerin. Blanda ihop med olja, vinäger och rucola. Toppa pajerna med sallad och sidfläsk.