Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minipizzor tacostyle

Minipizzor tacostyle är perfekta på barnkalaset.

Minipizzor tacostyleMinipizzor tacostyleMinipizzor tacostyle
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 satsgrunddeg för pizza
  • 500 gnötfärs
  • 1 mskrapsolja- + 1 msk
  • 1 mskspiskummin- mald
  • 1 mskoregano
  • 1 tsksalt- + 0,5 tsk
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm
  • 1 dlketchup
  • 1 dltomatpuré
  • 1 burkmajs- (300 g)
  • 1 burkpeperoni- Fontana (460 g)
  • 4 dlost- riven
  • 2 dlgräddfil

Gör så här

  1. Stek köttfärsen i 1 msk olja tills den fått fin färg. Krydda med spiskummin, oregano, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Låt färsen svalna.

  2. Rör ihop ketchup, tomatpuré och 1 msk olja. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt majs och peperoni rinna av.

  3. Sätt ugnen på 250°. Dela degen i 30 bitar. Tryck eller kavla ut bitarna till små rundlar. Lägg rundlarna på plåtar med bakplåtspapper. Bred på tomatröran. Strö över köttfärs, majs och ost. Lägg en peperoni på varje pizza. Grädda pizzorna mitt i ugnen 8–10 min. Lägg en klick gräddfil på varje pizza. Servera.

Vad tyckte du om receptet?