Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minipizzor med taleggio

Varma mini-pizzor till fördrinken är ­alltid välkommet. Här med ost, knapriga nötter och aprikoser.

Minipizzor med taleggio
Minipizzor med taleggio
Minipizzor med taleggio
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 6aprikoser- torkade
  • 50 gpistaschnötter- skalade
  • 1 rullepizzadeg- gärna Sara Lee (400 g)
  • 1rödlök- liten
  • 1 mskolivolja
  • 250 gtaleggio
  • 1 krukaoregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Strimla aprikoserna. Hacka nötterna.

  2. Rulla ut pizzadegen på en skärbräda och stansa ut 20 rundlar, ca 6 cm i diameter, använd gärna ett glas. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Skala och skiva löken tunt och blanda med olja. Fördela lök, aprikoser och nötter på pizzarundlarna. Skär bort skalet på osten och tärna den. Fördela på pizzorna.

  4. Grädda pizzorna mitt i ugnen 8–10 min, tills de fått fin färg. Ta ut och strö över oregano. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?