Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minipizzor med ­sharon och chèvre

Sharonfrukt smakar ljuvligt tillsammans med chèvre, valnötter och honung ovanpå de här minipizzorna!

Minipizzor med ­sharon och chèvre
Minipizzor med ­sharon och chèvre
Minipizzor med ­sharon och chèvre
ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 1 satspizzadeg
  • 4sharonfrukter- cirka
  • 250 gchévre
  • 1rödlök
  • 50 gvalnötter
  • honung- flytande

Tomatsås

  • 1,5 dltomatpuré
  • 1,25 dlvatten
  • 4 mskolivolja
  • salt
  • peppar
  • 1 tskoregano- torkad

Garnering

  • timjan- färsk

Gör så här

  1. Blanda tomatpuré, vatten, olivolja, salt, peppar och oregano till en sås.

  2. Skala sharonfrukten med en potatisskalare och skär den i tunna skivor. Dela skivorna på mitten. Skär osten i tunna skivor.

  3. Hacka rödlöken och valnötterna.

  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i 40 jämnstora bitar och tryck ut dem till små rundlar, 4-5 cm i diameter. Lägg rundlarna på bakpappersklädda plåtar.

  5. Bred på tomatsås (troligtvis blir det lite över) och toppa med sharonfrukt, chèvre, rödlök och valnötter i nämnd ordning.

  6. Grädda minipizzorna i 250 grader i 8-10 minuter. Ringla över lite ­flytande honung och garnera med färsk timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök