Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minipizzor med salsiccia

Salsiccia med sin milda men ändå rika smak är mycket gott på pizza. Lägg märke till att salsiccian ska vara rå.

Minipizzor med salsiccia
Minipizzor med salsiccia
Minipizzor med salsiccia
Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 0,25 pktjäst
  • 2 dlvatten- ljummet
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tsksocker
  • 56 dlvetemjöl

Tomatsås

  • 2 dlkrossade tomater
  • 0,75 dltomatpuré
  • 1 tskoregano- torkad
  • 2 mskolivolja
  • salt
  • peppar
  • 150 gsalsiccia- rå (säljs bland annat i större Ica-butiker)
  • 2 småpaprikor- av olika färg
  • 150 gost- riven

Garnering

  • timjan- färsk eller oregano

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och olivolja och rör så att jästen löser sig.

  2. Rör ner salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa i 30 minuter.

  3. Gör under tiden tomatsåsen. Kör krossade tomater och tomatpuré i en matberedare eller använd en stavmixer. Tillsätt oregano, olivolja, salt och peppar.

  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 48 jämnstora bitar. Kavla ut dem till små rundlar, 4-5 cm i diameter, och lägg dem på en bakpappersklädd bakplåt. Bred på lite tomatsås.

  5. Skär en skåra i den råa salsiccian. Ta ut innehållet och fördela det på ­pizzorna. Skär paprikorna i små bitar och lägg det ovanpå. Strö på riven ost.

  6. Grädda pizzorna i 225 grader i 8-10 minuter. Garnera med timjan eller oregano.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök