Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Salsiccia med sin milda men ändå rika smak är mycket gott på pizza. Lägg märke till att salsiccian ska vara rå.
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och olivolja och rör så att jästen löser sig.
Rör ner salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa i 30 minuter.
Gör under tiden tomatsåsen. Kör krossade tomater och tomatpuré i en matberedare eller använd en stavmixer. Tillsätt oregano, olivolja, salt och peppar.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 48 jämnstora bitar. Kavla ut dem till små rundlar, 4-5 cm i diameter, och lägg dem på en bakpappersklädd bakplåt. Bred på lite tomatsås.
Skär en skåra i den råa salsiccian. Ta ut innehållet och fördela det på pizzorna. Skär paprikorna i små bitar och lägg det ovanpå. Strö på riven ost.
Grädda pizzorna i 225 grader i 8-10 minuter. Garnera med timjan eller oregano.
Recept från Mitt kök