Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på minipizzor med kantareller. Hemgjorda pizzabottnar smakar alltid bäst, men resultatet blir bra även med pizzamix eller färdigköpt pizzadeg.
Smula jästen i en bunke. Tillsätt sockret och rör ut det med ca 1/2 dl av vattnet. Blanda i salt, olivolja och resten av vattnet. Tillsätt mjölet i omgångar och arbeta ihop till en smidig deg.
Knåda degen ca 5 min med elvisp och degkrokar. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Ansa och skär squashen i tunna skivor, använd gärna mandolin. Salta och blanda med olivolja.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 16 lika stora bitar. Rulla bitarna till släta bullar och låt dem jäsa under bakduk ca 10 min. Platta eller kavla ut bullarna till runda pizzor, ca 8 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 250º. Toppa pizzorna med squashen. Grädda mitt i ugnen 10-12 min.
Fräs kantarellerna knapriga i smör i en stekpanna. Salta.
Toppa pizzorna med nystekt svamp, smulad fetaost och färska örter. Mal över peppar.