Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minipizzor med chèvre och honung

Minipizzor med chèvre och honung är perfekta på picknicken.

Minipizzor med chèvre och honung
Minipizzor med chèvre och honung
Minipizzor med chèvre och honung
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 dlvatten
  • 12 gjäst
  • 2 mskmjölk
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskhonung
  • 0,5 tsksalt
  • 6 dlvetemjöl- (360 g) + lite till utbakningen

Topping

  • 200 gchèvreost
  • 2 mskhonung- flytande
  • 1 msksesamfrön

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37°. Smula ner jästen i en degbunke. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt mjölk, olja, honung, salt och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg, använd gärna köksmaskin.

  2. Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 40 min. Skär chèvren i 20 skivor. Sätt ugnen på 250°.

  3. Dela degen i 20 bitar och kavla ut till små pizzor, ca 5 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Lägg en skiva ost på varje pizza. Ringla över honung och strö över sesamfrön.

  4. Grädda pizzorna mitt i ugnen tills de blir gyllene, 8–10 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Suzanne Ribbing