Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Minipavlova och rabarberkompott kan förberedas i god tid. Bakelserna passar bra om man vill bjuda många, serveras omgående när de har monterats ihop.
Sätt ugnen på 200°. Vispa upp äggvitorna med hälften av sockret till ett skum. Tillsätt resten av sockret och ättika och fortsätt vispa 3–4 min tills allt socker har smält. Sikta och vänd i florsockret med en slickepott. Blanda i violessencen.
Lägg marängsmeten i en spritspåse med slät tyll. Spritsa små rundlar, ca 4 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in plåten mitt i ugnen och sänk ugnsvärmen till 100°. Grädda 40–50 min. Öppna ugnen ett par gånger under tiden för att släppa ut ånga. Låt marängerna kallna på plåten.
Rabarberkompott: Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull och tillsätt vattnet. Koka upp och sjud tills rabarbern har mjuknat. Tillsätt sockret och koka ytterligare 4–5 min under omrörning. Låt kallna.
Vispa grädden och lägg den i en spritspåse med stjärntyll. Lägg en klick rabarberkompott på varje maräng. Spritsa på grädde och garnera med violblommor, krasse och violsocker.