Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minipavlova med viol och rabarberkompott

Minipavlova och rabarberkompott kan förberedas i god tid. Bakelserna passar bra om man vill bjuda många, serveras omgående när de har monterats ihop.

Minipavlova med viol och rabarberkompott
Minipavlova med viol och rabarberkompott
Minipavlova med viol och rabarberkompott
Foto: Helén Pe / BMB

Ingredienser

  • 3äggvitor
  • 1 dlströsocker
  • 1 krmättiksprit (12 %)
  • 1 dlflorsocker
  • violessence- några droppar

Rabarberkompott:

  • 2rabarberstjälkar
  • 34 mskvatten
  • 2 dlströsocker

Garnering:

  • 3 dlvispgrädde
  • ätbara violer
  • atsinakrasse
  • violsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa upp äggvitorna med hälften av sockret till ett skum. Tillsätt resten av sockret och ättika och fortsätt vispa 3–4 min tills allt socker har smält. Sikta och vänd i florsockret med en slickepott. Blanda i violessencen.

  2. Lägg marängsmeten i en spritspåse med slät tyll. Spritsa små rundlar, ca 4 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in plåten mitt i ugnen och sänk ugnsvärmen till 100°. Grädda 40–50 min. Öppna ugnen ett par gånger under tiden för att släppa ut ånga. Låt marängerna kallna på plåten.

  3. Rabarberkompott: Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull och tillsätt vattnet. Koka upp och sjud tills rabarbern har mjuknat. Tillsätt sockret och koka ytterligare 4–5 min under omrörning. Låt kallna.

  4. Vispa grädden och lägg den i en spritspåse med stjärntyll. Lägg en klick rabarberkompott på varje maräng. Spritsa på grädde och garnera med violblommor, krasse och violsocker. 

Vad tyckte du om receptet?