Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Glutenfritt! Frasiga och spröda maränger med vispad grädde och sötsyrliga hallon – baka en minivariant av tårtan som döptes efter den ryska prima ballerinan Anna Pavlova.
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa socker, äggvitor, salt och citronsaft i ett varmt vatten bad. Vispa tills blandningen är cirka 55–60 grader. Ta av bunken från vattenbadet och fortsätt vispa med en elvisp tills marängen är kall. Vänd i citronskal med en slickepott.
Spritsa små cirklar av marängen på en plåt med bakplåts papper. Sätt in plåten mitt i ugnen och sänk värmen till 100 grader. Grädda i cirka 1 timme. Marängen är färdig när botten släpper från bakplåtspapperet. Låt marängerna svalna.
Vispa grädden och spritsa lite grädde i mitten på varje maräng och toppa med hallon. Strö över kokos.
Recept från Mitt kök