Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minipajer med vaniljkräm och hallon

Små minipajer passar utmärkt på buffén där man får en egen portionspaj.

Minipajer med vaniljkräm och hallonMinipajer med vaniljkräm och hallonMinipajer med vaniljkräm och hallon
Foto: Lisa Björner

Pajskal

  • 3 dlvetemjöl
  • 5 mskströsocker
  • 150 gsmör- kylskåpskallt
  • 2äggulor

Fyllning

  • 1 satsvaniljkräm
  • 250 ghallon- färska

Gör så här

  1. Pajskal: Mixa vetemjöl, strösocker och smör i en matberedare. Tillsätt äggulorna och arbeta tills degen precis går ihop. Plasta in degen och låt den vila i kylskåp i ca 30 min.

  2. Dela degen i 6 delar. Rulla varje del till en boll och kavla ut den på mjölad arbetsbänk. Klä 6 små pajformar, ca 10 cm i diameter, med degen. Ställ formarna i kylskåp i ca 15 min. Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Nagga bottnen på pajskalen med en gaffel och grädda dem mitt i ugnen i 15–20 min tills de är gyllenbruna. Låt dem kallna.

  4. Fyll pajskalen med vaniljkräm. Tryck försiktigt ner hallonen i krämen. Sikta över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?