Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Små minipajer passar utmärkt på buffén där man får en egen portionspaj.
Pajskal: Mixa vetemjöl, strösocker och smör i en matberedare. Tillsätt äggulorna och arbeta tills degen precis går ihop. Plasta in degen och låt den vila i kylskåp i ca 30 min.
Dela degen i 6 delar. Rulla varje del till en boll och kavla ut den på mjölad arbetsbänk. Klä 6 små pajformar, ca 10 cm i diameter, med degen. Ställ formarna i kylskåp i ca 15 min. Sätt ugnen på 175 grader.
Nagga bottnen på pajskalen med en gaffel och grädda dem mitt i ugnen i 15–20 min tills de är gyllenbruna. Låt dem kallna.
Fyll pajskalen med vaniljkräm. Tryck försiktigt ner hallonen i krämen. Sikta över florsocker.