Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minipajer med ­soltorkade tomater och fetaost

Paj blir på något vis extra gott när den serveras i litet format.

Minipajer med ­soltorkade tomater och fetaost
Minipajer med ­soltorkade tomater och fetaost
Minipajer med ­soltorkade tomater och fetaost
PHOTOGRAPHER: ASA DAHLGREN

Ingredienser

  • 2 dlvetemjöl
  • 1 dlgrahamsmjöl
  • 125 gmargarin- eller smör
  • 2 mskvatten- riktigt kallt

Fyllning

  • 2 dlsvarta oliver- utan kärna
  • 10soltorkad tomat- avrunna (som legat i olja)
  • 150 gfetaost- avrunnen tärnad

Äggstanning

  • 2ägg
  • 2 dlmjölk
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Kör vetemjöl, grahamsmjöl och ­margarin eller smör till en deg i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör mat­beredaren i ytterligare några sekunder. Låt degen vila kallt i 30 minuter.

  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 20 jämnstora bitar. Tryck ut varje bit i en liten veckad form (sådana man gör mandelmusslor i). Formarna behöver inte smörjas. Ställ pajformarna kallt i 30 minuter.

  3. Dela oliverna en gång och hacka tomaterna i riktigt små bitar. Fördela oliver, tomater och fetaost i de ogräddade pajformarna.

  4. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar till en äggstanning. Häll lite äggstanning i varje pajform och ställ dem på en plåt, eventuellt blir det lite äggstanning över.

  5. Grädda minipajerna i 225 grader i 20-25 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök