Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Paj blir på något vis extra gott när den serveras i litet format.
Kör vetemjöl, grahamsmjöl och margarin eller smör till en deg i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör matberedaren i ytterligare några sekunder. Låt degen vila kallt i 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 20 jämnstora bitar. Tryck ut varje bit i en liten veckad form (sådana man gör mandelmusslor i). Formarna behöver inte smörjas. Ställ pajformarna kallt i 30 minuter.
Dela oliverna en gång och hacka tomaterna i riktigt små bitar. Fördela oliver, tomater och fetaost i de ogräddade pajformarna.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar till en äggstanning. Häll lite äggstanning i varje pajform och ställ dem på en plåt, eventuellt blir det lite äggstanning över.
Grädda minipajerna i 225 grader i 20-25 minuter.
Recept från Mitt kök