Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minipajer med sockerärter & mynta

Genom att göra pajerna portions- stora blir de utmärkta tilltugg till drinken eller att servera med på en buffé. Degen kan göras i god tid, tryckas ut i formarna och förvaras i kylen fram tills att pajerna ska fyllas och gräddas.

Minipajer med sockerärter & myntaMinipajer med sockerärter & myntaMinipajer med sockerärter & mynta
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 krmsalt
  • 75 gsmör
  • 0,75 dlkesella
  • 16portionsformar- av aluminium

Fyllning

  • 100 gsockerärter- cirka
  • 3 mskmynta- hackad färsk
  • 11,5 dlpecorino- riven
  • 3ägg- små
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 krmsalt
  • 1 krmpeppar

Gör så här

  1. Hacka mjöl, salt och smör till en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Forma degen till 16 bollar och tryck ut i formarna. Låt vila minst 1 timme i kylen.

  3. Sätt ugnen på 225 grader. Strimla sockerärterna tvärsöver, lite på snedden. Fördela socker- ärter, mynta och ost i pajformarna. Ställ formarna på en plåt.

  4. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningeni formarna.

  5. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök