Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Genom att göra pajerna portions- stora blir de utmärkta tilltugg till drinken eller att servera med på en buffé. Degen kan göras i god tid, tryckas ut i formarna och förvaras i kylen fram tills att pajerna ska fyllas och gräddas.
Hacka mjöl, salt och smör till en smulig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop till en deg.
Forma degen till 16 bollar och tryck ut i formarna. Låt vila minst 1 timme i kylen.
Sätt ugnen på 225 grader. Strimla sockerärterna tvärsöver, lite på snedden. Fördela socker- ärter, mynta och ost i pajformarna. Ställ formarna på en plåt.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Häll äggstanningeni formarna.
Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
Recept från Mitt kök