Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Läckra minipajer fyllda med rökt makrill. Använd 12 mazarinformar i aluminium.
Sätt ugnen på 200 grader.
Pajdeg: Mixa samman vetemjöl, havrekli och smör i bitar till en smulig massa. Tillsätt crème fraiche och mixa till en boll. Ta upp degen och forma till en rulle och dela den i 12 bitar. Tryck ut degen i mazarin formar och ställ kallt.
Fyllning: Ta bort skinnet på makrillfilén. Mixa samman makrillen med ägg, färskost, ost, salt, peppar, dill och gräslök. Fördela fyllningen i formarna.
Grädda pajerna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt pajerna svalna.
Pepparrotskräm: Vispa crème fraichen tjock och smaksätt med pepparrot, honung, salt och peppar. Spritsa eller lägg en klick på varje paj och garnera med gräslöksstrån.
Recept från Mitt kök