Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minipajer med makrill & pepparrotskräm

Läckra minipajer fyllda med rökt makrill. Använd 12 mazarinformar i aluminium.

Minipajer med makrill & pepparrotskräm
Minipajer med makrill & pepparrotskräm
Minipajer med makrill & pepparrotskräm
Foto: Thomas Carlén

Pajdeg

  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1 dlhavrekli
  • 100 gsmör
  • 2 mskcrème fraiche

Fyllning

  • 1rökt makrillfilé- cirka 100 g
  • 2 storaägg- eller 3 medelstora
  • 100 gnaturell färskost
  • 1,5 dlsvecia- riven
  • salt
  • peppar
  • 1 mskdill- hackad
  • 1 mskgräslök- skivad

Pepparrotskräm

  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 mskpepparrot- färsk,riven
  • 1 tskhonung
  • salt
  • peppar

Till garnering

  • gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Pajdeg: Mixa samman vetemjöl, havrekli och smör i bitar till en smulig massa. Tillsätt crème fraiche och mixa till en boll. Ta upp degen och forma till en rulle och dela den i 12 bitar. Tryck ut degen i mazarin­ formar och ställ kallt.

  3. Fyllning: Ta bort skinnet på makrillfilén. Mixa samman makrillen med ägg, färskost, ost, salt, peppar, dill och gräslök. Fördela fyllningen i formarna.

  4. Grädda pajerna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt pajerna svalna.

  5. Pepparrotskräm: Vispa crème fraichen tjock och smaksätt med pepparrot, honung, salt och peppar. Spritsa eller lägg en klick på varje paj och garnera med gräslöksstrån.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök