Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Goda och lyxiga pajer i miniformat - perfekt på påskbuffén! Baka dem i en släpp-lättmuffinsplåt.
Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 4 minuter. Ta upp äggen och lägg dem att kallna i en skål med kallt vatten. Skala äggen.
Ansa och strimla salladslöken. Fräs den i smör & rapsolja cirka 3 minuter. Ta upp löken på en tallrik. Lägg spenat i pannan och fräs den under omrörning cirka 1 minut. Blanda lök och spenat. Smaka av med salt och peppar, låt svalna.
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen. Ta ut 6–8 stora rundlar till bottnarna, cirka 13 centimeter i diametern och 6–8 rundlar till locken, cirka 8 centimeter i diametern.
Man kan också använda portionsstora pajformar cirka 8 centimeter i diameter med cirka 3 centimeter hög kant.
Klä muffinsplåten med de stora degrundlarna. Fördela i lök- och spenatblandningen. Lägg i äggen. Toppa med dubbelvikta laxskivor. Pensla locken med uppvispat ägg på båda sidor och lägg på pajerna.
Snitta med vass kniv. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter, eller tills pajerna är klara och fått fin färg.
Garnera med färska örter vid serveringen.
Recept från Mitt kök