Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minipajer med lax, grönt & vaktelägg

Goda och lyxiga pajer i miniformat - perfekt på påskbuffén! Baka dem i en släpp-lättmuffinsplåt.

Minipajer med lax, grönt & vaktelägg
Minipajer med lax, grönt & vaktelägg
Minipajer med lax, grönt & vaktelägg
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 2 förpsmördeg- utkavlad färsk

Fyllning

  • 68vaktelägg
  • 1 knippasalladslök
  • 2 msksmör och rapsolja
  • 1 förpbabyspenat- ca 65 g
  • salt- peppar
  • 68 skivorlax- gravad eller kallrökt

Till garnering

  • 1 litetägg
  • färska örter- till exempel basilika

Gör så här

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 4 minuter. Ta upp äggen och lägg dem att kallna i en skål med kallt vatten. Skala äggen.

  2. Ansa och strimla salladslöken. Fräs den i smör & rapsolja cirka 3 minuter. Ta upp löken på en tallrik. Lägg spenat i pannan och fräs den under omrörning cirka 1 minut. Blanda lök och spenat. Smaka av med salt och peppar, låt svalna.

  3. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen. Ta ut 6–8 stora rundlar till bottnarna, cirka 13 centimeter i diametern och 6–8 rundlar till locken, cirka 8 centimeter i diametern.

  4. Man kan också använda portionsstora pajformar cirka 8 centimeter i diameter med cirka 3 centimeter hög kant.

  5. Klä muffinsplåten med de stora degrundlarna. Fördela i lök- och spenatblandningen. Lägg i äggen. Toppa med dubbelvikta laxskivor. Pensla locken med uppvispat ägg på båda sidor och lägg på pajerna.

  6. Snitta med vass kniv. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter, eller tills pajerna är klara och fått fin färg.

  7. Garnera med färska örter vid serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök