Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Minipajer med grönkål och västerbottensost

Minipajer med grönkål och västerbottensost är godast nylagade, men om du vill förbereda kan pajdegen tryckas ut i formarna och ställas i kylen. Häll i fyllningen och grädda ca 1 timme innan gästerna kommer.

Minipajer med grönkål och västerbottensost
Minipajer med grönkål och västerbottensost
Minipajer med grönkål och västerbottensost
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 75 gsmör
  • 0,5 tsksalt
  • 23 mskvatten

Fyllning

  • 100 ggrönkål
  • 1schalottenlök
  • 1 msksmör
  • 100 gvästerbottensost
  • 2ägg
  • 1 dlmjölk
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Arbeta ihop mjöl, smör och salt i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Linda in degen i plastfolie och lägg den i kylen ca 30 min.

  2. Tryck ut degen i 2 smorda minimuffinsplåtar med vardera 12 hål. Ställ plåtarna i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.

  3. Fyllning: Dra bort den grova nerven på grönkålen och hacka bladen. Skala och finhacka löken. Fräs grönkål och lök i smör i en stekpanna ca 3 min.

  4. Riv osten. Vispa ihop äggen. Rör i mjölk, ost, salt och peppar. Fördela grönkål och lök i pajformarna och häll på äggstanningen.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt pajerna svalna i plåtarna innan de lossas och serveras.

Vad tyckte du om receptet?