Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Minipajer med grönkål och västerbottensost är godast nylagade, men om du vill förbereda kan pajdegen tryckas ut i formarna och ställas i kylen. Häll i fyllningen och grädda ca 1 timme innan gästerna kommer.
Arbeta ihop mjöl, smör och salt i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Linda in degen i plastfolie och lägg den i kylen ca 30 min.
Tryck ut degen i 2 smorda minimuffinsplåtar med vardera 12 hål. Ställ plåtarna i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Fyllning: Dra bort den grova nerven på grönkålen och hacka bladen. Skala och finhacka löken. Fräs grönkål och lök i smör i en stekpanna ca 3 min.
Riv osten. Vispa ihop äggen. Rör i mjölk, ost, salt och peppar. Fördela grönkål och lök i pajformarna och häll på äggstanningen.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt pajerna svalna i plåtarna innan de lossas och serveras.